VANILLE VLA VAN GEPOFTE ZOETE AARDAPPEL


Tijd

15 min + 45 min oventijd

Porties

4 kleine porties als snack

Ingrediënten

  • Zoete aardappel van ongeveer 450 gr
  • Havermelk 250 ml
  • Vanille stokje 1 st (of 1 el maple siroop)
  • Vanille extract 1 tl

Bereiding

Verwarm de oven op 220 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Was de aardappelen goed. Prik gaatjes met een vork in de aardappel, helemaal rondom. Leg de aardappel op de bakplaat en bestrijk met een beetje olie. Bak de aardappel in ongeveer 45 min gaar in de oven. De baktijd is afhankelijk van de vorm van de aardappel.

Knijp de aardappel uit de schil en doe in de blender. Ik heb in totaal 400 gram aardappelpuree.

Snij het vanillestokje voorzichtig open. Schraap met de achterkant van je mes het merg eruit.

Voeg de havermelk toe, het merg van het vanille stokje of de maple siroop en het vanille extract toe. Mix tot een gladde smoothie. Met deze hoeveelheid melk houdt je een stevige structuur. Voor een meer vla structuur voeg je meer melk toe.

Tip: zet een blikje kokosmelk in de koelkast. Als het blikje goed koud is, ligt het kokos crème bovenop. Haal het blikje voorzichtig uit de koelkast en maak open. Schep de crème uit het blikje en serveer over de ‘vla’.