SKYR MET SINAASAPPEL EN AMANDELKRUIMELS
Tijd
10 min + 12 min oventijd
Porties
2
Ingrediënten
- Skyr 4 el
- Sinaasappel 2 st (in stukjes)
Voor de amandelkruimels
- Amandelmeel 100 gr
- Boter 30 gr (koud uit de koelkast)
- Suiker 1 el
- Lijnzaad (gebroken) 1 el
Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Doe alle ingrediënten voor de amandelkruimels in een schaal. Knijp de ingrediënten met de boter zo lang bij elkaar totdat je een broodkruimel structuur hebt. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Die de kruimels op de bakplaat en bak voor 12 min.
Doe de skyr in een schaaltje (2 el per portie) met de sinaasappel. Strooi de kruimels er overheen.
Tip: snij eerst de twee ‘kontjes’ van de sinaasappel zodat de sinaasappel stabiel op je snijplank ligt. Snij met een koksmes de schillen van het vruchtvlees.
