ROCKEY ROADS


Tijd

25 min + 2 uur koeltijd

Porties

Ongeveer 16 stuks

Ingrediënten

  • Pure chocolade 85% cacao 200 gr
  • Kokosolie ongesmolten 1 tl
  • Pinda’s 150 gr
  • Grandberrie 50 gr
  • Rijstwafels 3 st

Bereiding

Pak een ovenschaaltje of bakvorm. Ik gebruik een vierkante ovenschaal met de afmetingen 15 x 19. Is jouw vorm groter? Dan zullen de rockey roads platter zijn dan die van mij op de foto. Gebruik bij voorkeur een gelijk formaat zodat je een goede gelaagdheid hebt in je snack.

Bekleed de ovenschaal met bakpapier. Ik gebruik hiervoor twee bakpapiertjes. Ik vouw het ene papier in de lengte van de schaal en de andere in de breedte. Aan alle kanten is er een overlap van bakpapier. Ik klem ze voor het gemak even vast aan de ovenschaal met een wasknijper, maar omvouwen kan ook.

Breek de chocolade in stukken en smelt au-bain-marie of in intervallen van 30 sec in de magnetron. Voeg de kokosolie toe aan de gesmolten chocolade en roer door.

Au-bain-marie: vol een pannetje met een klein laagje water. Zet daarop een kom met daarin de chocolade. De onderkant van de kom mag het water niet aanraken. Breng het water aan de kook. De kom zal opwarmen en de chocolade langzaam smelten.

Rooster de pinda’s in een droge koekenpan in ongeveer 5 min goudbruin op medium temperatuur. Dit doe je dus zonder olie of boter. Blijf wel goed roeren want het kan ineens snel gaan. Haal de noten uit de koekenpan en snij ze grof.

Doe de noten en de grandberries in de ovenschaal. Breek de rijstwafels in stukjes en doe deze ook in de ovenschaal. Giet de warme chocolade erover heen en roer alles door. Alle stukken moeten bedekt zijn met de chocolade.

Vouw de overlappende stukken bakpapier over het chocolade mengsel. Of pak een nieuw stukje bakpapier. Druk alles nu stevig aan. 

Zet het in de koelkast en laat ongeveer 2 uur koelen. Snij de rockey roads in grove stukken. Tip: bewaar de stukken in de vriezer, heb je altijd wat lekkers in huis!

Variatie tip: vervang de grandberries door ander gedroogd fruit, de rijstwafels door zoute sticks of de pinda’s door andere noten.