POMPOEN SINAASAPPEL CAKE


Tijd

15 min + 50 min oventijd

Porties

Meerdere porties

Ingrediënten

  • Pompoen 400 gr (in blokjes van 1 cm)
  • Eieren 2 st
  • Banaan 1 st
  • Kwark 2 el
  • Vanille aroma 1 tl
  • Sinaasappel 1 st (het rasp van 1 sinaasappel en het sap van 1 sinaasappel).
  • Volkoren speltmeel 250 gr
  • Zout mespuntje
  • Bakpoeder 2 tl
  • Rozijnen 1 handje
  • Voor de garnering: pompoenpitten 2 handjes

Bereiding

Verwarm de oven op 180 graden.

Doe de pompoen stukjes in een pannetje met water en breng aan de kook. Kook de pompoen in ongeveer 10 min zacht en giet af. Laat de pompoen even afkoelen.

Doe de pompoen, banaan, eieren, kwark, vanille aroma en sinaasappel rasp en –sap in de keukenmachine en mix tot een gladde structuur.

Tip: maak de rozijnen een klein beetje vochtig en wikkel ze dan in een beetje speltmeel. Dan zakken de rozijnen niet naar beneden in de cake.

Doe het speltmeel, zout en bakpoeder en rozijnen in een schaal. Voeg het vochtige pompoenmengsel toe en roer door.

Giet het beslag in een cakevorm. Even invetten als je geen silicone vorm gebruikt.

Bak de cake 40 min in de oven en laat afkoelen voordat je de cake uit de vorm haalt.

Tip: het is een smeuïge cake die eigenlijk niks nodig heeft, eventueel een beetje boter! Bewaar de cake maximaal 2 dagen afgesloten in de koelkast of vries de plakken meteen in. Let op: de cake kan wat condenseren als je hem bewaard. Dep daarom het overtollige vocht weg met keukenpapier.