NO-BAKE AVOCADO TAART
Tijd
25 min + minimaal 2 uur koeltijd
Porties
4
Ingrediënten
Voor de bodem
- Amandelmeel 300 gr
- Maple siroop 1 el
- Cacao poeder 2 el
- Kokosolie 130 gr
- Zout een snufje
Voor de vulling
- Avocado 2 st
- Vanille suiker 1 zakje (hou je meer van zoet gebruik dan 1,5 – 2 zakjes)
- Kokosmelk 150 ml (geen light kokosmelk)
- Zout een snufje
- Tofu 200 gr
Voor de garnering
- Geraspte kokos hoeveelheid naar smaak
- Geroosterde pecannoten hoeveelheid naar smaak
Bereiding
Voor de vulling: doe alle ingrediënten in de keukenmachine en mix tot een gladde structuur.
Voor de bodem: smelt de kokosolie. Haal de pan van het vuur en voeg de andere ingrediënten voor de bodem toe. Roer alles goed door.
Vet de bakvorm in. Gebruik een bakvorm van maximaal 24 cm en bij voorkeur een met losse bodem. Voor de foto heb ik meerdere kleine bakvormen gebruikt. Druk hierin het deeg en maak een klein opstaand randje.
Bestrijk de bodem met de vulling. Laat de taart 2 uur afkoelen in de koelkast. Garneer de taart met geraspte kokos en/of geroosterde noten. Tip: wil je de taart eerder voorbereiden? Maak de bodem een dag van te voren en vul de taart de volgende dag en laat dan opstijven.
