MUFFINS VAN SPINAZIE


Tijd

15 min + 20 min oventijd

Porties

8 stuks

Ingrediënten

  • Verse spinazie 200 gr
  • Ei 2 st
  • Banaan 3 st
  • Zonnebloemolie 100 ml
  • Zout een snufje
  • Maple siroop 2 el
  • Vanille extract 1 tl
  • Volkoren boekweitmeel 150 gr
  • Bakpoeder 1 tl

Bereiding

Verwarm de oven op 180 graden.

Bak de spinazie in een droge wokpan en laat slinken. Doe de geslonken spinazie in een vergiet of zeef. Spoel met koud water en druk daarna het water uit de spinazie.

Doe het ei, bananen, olie, zout, siroop en het vanille extract in de blender en mix kort. Voeg de spinazie toe en mix totdat de spinazie helemaal fijn is. De kleur is egaal groen.

Voeg het meel en het bakpoeder toe en mix totdat alles goed gemengd is.

Vet een muffintray in met olie of gebruik muffinbakjes. Ik gebruik een bakspray, heel handig en je gebruikt niet te veel.

Vul de muffinvormen bijna tot aan de rand (en niet ¾ zoals je normaal doet bij muffins. De muffins stijgen niet heel veel op).

Bak de muffins in 20 minuten in het midden van de oven.