MANGO CASHEWNOTEN TAARTJE

Tijd

20 min bereiding + 45 min weektijd cashewnoten (vooraf) + 15 min oventijd + 1 uur koeltijd (achteraf)

Porties

6

Ingrediënten

Voor de bodem

  • Amandelmeel 50 gr
  • Havermout 100 gr
  • Honing 1 el
  • Kokosolie 1 el (gesmolten, let op: de hoeveelheid van 1 el is van niet gesmolten kokosolie)

Voor de cashewnoten mango crème

  • Mango 1 st (gesneden)
  • Kokosolie 1 el (gesmolten, let op: de hoeveelheid van 1 el is van niet gesmolten kokosolie)
  • Skyr 3 el (of gebruik eventueel een dikke kwark of Grieks yoghurt)
  • Cashewnoten 100 gr (geweekt in water: 4 tot 6 uur in koud water of 45 min in kokend water)
  • Maple siroop 1 el

Voor de garnering

  • Hennepzaad 2 el
  • Passievrucht 2 st (halveer de passievrucht en gebruik het vruchtvlees – de pitjes) Tip: de passievrucht is rijp als de schil verschrompeld is.

Bereiding

Voor de bodem: Verwarm de oven op 180 graden. Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en mix tot een fijne structuur. Bekleed een ovenschaal (afmeting:15 x 20 cm ) met bakpapier en doe hierin het beslag. Druk het beslag goed aan en bak 15 min in de oven. Laat de bodem even afkoelen (15 min).

Voor de crème: Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en mix tot een gladde structuur (dit heeft een aantal minuten nodig). Verdeel over 2 – 4 schaaltjes / glaasjes en zet 1 uur in de koelkast. Garneer met de hennepzaadjes en passievrucht.

Giet de cashewnoten crème op de afgekoelde bodem. Zet de cashewnoten koek in de koelkast en laat afkoelen. Als de crème stevig/hard is, garneer je de koek met hennepzaad en de passievrucht zaadjes.