LEMONCURD TAARTJE

Tijd

20 min + 30 min wachttijd

Porties

4 - 6 porties

Ingrediënten

Voor de bodem

  • Dadels 130 gr (zonder pit)
  • Kokos rasp 50 gr
  • Havermout 75 gr
  • Kokosolie 2 el (gesmolten)

Voor de lemon curd

  • Ei 2 st
  • Ahorn siroop 2 el
  • Kokosolie 1 el
  • Citroen 1 st (alleen het sap)
  • Snufje zout
  • Optioneel: vers fruit, poedersuiker, amandelsnippers voor de versiering

Bereiding

Doe alle ingrediënten voor de bodem in de keukenmachine. Mix tot een fijne structuur. Bekleed een taartvorm (een springvorm of een taartvorm waar de bodem los zit) met bakpapier. Doe hier de mix voor de bodem in en druk aan. Zorg dat je een heel klein opstaand randje hebt aan alle zijkanten. Zet de bodem in de koelkast. Ik gebruikte hiervoor wat grotere quiche vormen met losse bodem, zie foto.

Verwarm een pan met een laagje water. Pak een schaal en zet deze op de pan (zorg dat de schaal niet de bodem van de pan raakt). Klop 2 eieren los in de schaal en voeg daarna de rest van de ingrediënten toe. Breng het water aan de kook waarbij je het curd mengsel blijft kloppen (hou het in beweging zodat het ei niet stolt). Na ongeveer 3 minuten heeft je curd een ‘vla’ structuur. De curd is klaar. Doe deze in een schaaltje en dek af met plastic folie. Zorg dat het plastic folie de curd overal aanraakt en afdekt  zodat er geen velvorming ontstaat. Laat afkoelen in de koelkast.

Verwijder de bodem van de taartvorm en smeer deze in met de lemon curd. Versier met vers fruit en poedersuiker.