JAM TAARTHAPJES


Tijd

15 min + 25 min oventijd

Porties

5 stuks

Ingrediënten

  • Hartige taartdeeg 1 pakje (10 plakjes)
  • Jam 5 el
  • Ei 1 st (alleen het eigeel, losgeklopt)
  • Rietsuiker 1 el

Optioneel: poedersuiker voor de garnering

Bereiding

Verwarm de oven op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Laat de taartdeeg plakjes ontdooien. Pak een glas met een diameter van minimaal 8,5 cm. Druk uit ieder plakje taartdeeg een rondje. Snij eventueel met een mes langs de rand van het glas.

Leg op 5 plakjes een lepel jam. Leg daarboven op een ander plakje taartdeeg. Druk met een vork de randjes aan elkaar vast.

Maak met je met een klein gaatje in de bovenkant van het ‘taartje’. Zo kan de warme lucht tijdens het bakken ontsnappen.

Bestrijk de jam hapjes met een beetje eigeel en strooi daarover heen wat rietsuiker.

Bak de jamhapjes 25 minuten in de oven. Garneer de gebakjes met een beetje poedersuiker.