SINTERKLAAS POPCORN


Tijd

10 min

Porties

Een schaal

Ingrediënten

  • Popcornmais 75 gr
  • Olie 3 el
  • Koek- en speculaaskruiden 1 el
  • Kokosolie 1 el (gesmolten) Je kan ook 1 el maple siroop gebruiken, dan blijft de popcorn wel wat plakkerig
  • Snufje zout
  • Vanille suiker 1 zakje of hoeveelheid naar smaak
  • Snufje extra kardemon (optioneel)
  • Snufje extra kaneel (optioneel)

Bereiding

Verwarm een pan met de olie op middel hoge temperatuur. Voeg de mais toe en zet de deksel op de pan. Bak de mais ongeveer 2 a 3 minuten. Als je geen ‘gepop’ meer hoort is de popcorn klaar.

Meng ondertussen de kruiden, zout en vanille suiker met elkaar.

Doe de mais in een grote schaal. Voeg de gesmolten kokosolie en het kruidenmengsel toe en hussel alles goed door elkaar. De popcorn is na het bereiden op zijn lekkerst. Even bewaren? Laat ze goed afkoelen en bewaar ze dan in een afgesloten (weck)pot.