BANANENCAKE MET GRIEKSE YOGHURT EN FRUIT


Tijd

15 min _ 50 min oventijd

Porties

Meerdere porties

Ingrediënten

Voor de garnering:

  • Griekse yoghurt hoeveelheid naar smaak
  • Vers fruit hoeveelheid naar smaak
  • Optioneel: muntblaadjes of citroenrasp


Voor een hele bananencake:

  • Bananen 2 st
  • Griekse yoghurt 10 % vet 125 gr
  • Ei 1 st
  • Vanille extract 1 tl
  • Maple siroop 2 el
  • Citroenen 2 st
  • Zout een snufje
  • Bakingsoda 1 tl
  • Bakpoeder 1 tl
  • Speltmeel 195 gr

Bereiding

Voor de bananencake: Verwarm de oven op 180 graden.

Doe de bananen, yoghurt, ei, vanille extract, maple siroop in de keukenmachine. Rasp de citroenen en voeg dit toe.

Knijp de citroenen uit, gebruik 30 ml citroensap. Ook dit doe je in de keukenmachine.

Pureer alle vochtige ingrediënten helemaal glad. Voeg daarna de overige ingrediënten toe en mix tot een glad beslag.

Vet een cakevorm in en stort het beslag hierin. Bak de cake in ongeveer 50 min gaar in de oven. Laat de cake afkoelen voordat je deze uit de vorm haalt. Check de gaarheid door met een satéprikker in de cake te prikken. De satéprikker moet droog uit het de cake komen.

 

Serveer een plak cake met de Griekse yoghurt en fruit.