FRAMBOZEN RODE BIETEN MOUSSE


Tijd

15 min

Porties

4 porties als nagerecht, 2 als lunch

Ingrediënten

Voor de mousse:

  • Diepvries frambozen 350 (ontdooid)
  • Gekookte rode biet 150 gr (ik gebruik voorverpakt)
  • Ricotta 250 gr
  • Zout een snufje
  • Maple siroop 1 el 


Voor de garnering:

  • Pistache noten ongezout 50 gr (fijngehakt, eventueel geroosterd maar dat hoeft niet)
  • Frambozen (verse) 125 gr
  • Poedersuiker een beetje om te bestrooien

Bereiding

Doe de ontdooide diepvriesframbozen in de blender samen met de rode biet, ricotta, zout en maple siroop. Mix alles door elkaar tot een gladde structuur. Verdeel de mousse over 4 kleine glaasjes of schaaltjes. Garneer de mousse met de frambozen, noten en bestrooi met een beetje poedersuiker als je de mousse gaat opdienen.

Tip: Je kan dit gerecht goed van te voren maken. Maak de mousse 1 dag van te voren of in de ochtend en verdeel over de glaasjes. Dek af met wat plasticfolie. Bij het opdienen garneer je de mousse met het verse fruit en noten.

Tip: Het roosteren van noten geeft noten een extra diepe en krokante smaak. Rooster de pistache noten in ongeveer 5 min in een droge koekenpan. Laat de noten afkoelen en hak ze daarna fijn en gebruik voor de garnering.