DADELS MET CHOCOLADE


Tijd

20 min

Porties

20 stuks (reken 1 a 2 stuks per persoon)

Ingrediënten

  • Chocolade 85% cacao 200 gr
  • Medjoul dadels 20 st (gebruik echt deze dadels en niet de goedkopere)

Bereiding

Zet een groot bord met daarop bakpapier klaar.

Breek de chocolade in stukjes. Smelt de chocolade au-bain-marie of via de magnetron met intervallen van 30 sec.

Verwijder de pit uit de dadels.

Giet de chocolade over in een smal schaaltje. Prik een dadel op je vork en dip deze in de chocolade. Zorg dat de chocolade over de gehele dadel zit. Leg de dadel op het bakpapier. Doe dit voor alle dadels.

Leg het bord met chocolade dadels in de koelkast om het uithardingsproces van de chocolade te versnellen. Tip: leg de dadels 20 min in de vriezer voor het dippen, dan droogt de chocolade nog sneller. Heb je dadels over? Bewaar ze in de vriezer! Haal ze 15 min voor het opeten uit de vriezer om ze te ontdooien.