CITROEN CAKE VAN HAVERMOUT
Tijd
15 min + 35 min baktijd
Porties
Meerdere porties
Ingrediënten
- Havermout meel 300 gr (tip, ik gebruik gewoon havermout en maal dit tot meel in de keukenmachine, is een stuk goedkoper)
- Bakingsoda 1 tl
- Zout een snufje
- Citroenen 2 st
- Eieren 2 st
- Honing 100 ml
- Havermelk 200 ml
Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden.
Doe de havermeel samen met de bakingsoda en zout in een schaal. Rasp de twee citroenen en voeg toe aan de havermeel. Roer alles door.
Doe de eieren, honing en havermelk in een andere schaal. Voeg het sap van de 2 citroenen toe en roer goed door.
Doe beide mengsels in een schaal en roer alles door. Giet de cake mix in een met bakpapier beklede cakevorm (of gebruik een silicone vorm). Bak de cake in 35 minuten gaar in de oven. Prik met een saté prikker in de cake, komt deze er droog uit? Dan is de cake gaar. Tip: zin in een glazuur op je plakje cake? Meng citroensap met wat poedersuiker en meng tot de gewenste dikte.
