CHOCOLADE KOKOS BROKKEN


Tijd

20 min + 1 uur koeltijd

Porties

Meerdere porties (let op: het is erg machtig)

Ingrediënten

  • Geconcentreerde kokos crème 200 gr (dit is dus niet een blikje kokos, in oosters schap is dit product te vinden)
  • Vanille extract 1 tl
  • Kokosolie 1,5 el (niet gesmolten)
  • Kokosrasp 100 gr
  • Chocolade 85% cacao 100 gr (in stukken gehakt)

Bereiding

Doe de kokosolie, crème en vanille extract in een pannetje en laat alles smelten. Voeg de kokosrasp toe en roer goed door. Bekleed een ovenschaal met bakpapier (of gebruik een silicone vorm) en doe hierin het kokosmengsel. Zet de schaal in de vriezer zodat deze kan opstijven. Bij mij duurde dit 45 – 60 min. Afkoeltijd is afhankelijk van de dikte van je kokoslaag. Controleer het af en toe even.

Smelt de chocolade au-bain-marie of met de magnetron met intervallen van 30 seconden.

Haal de ovenschaal uit de vriezer. Snij de kokoslaag in stukken of breek in brokken. Doe de kokos in de schaal met gesmolten chocolade en roer door. Leg de stukken op bakpapier en laat afkoelen in de koelkast. Tip: bewaar de chocolade kokosbrokken in de vriezer voor een ander moment.