CHOCOLADE HAVERMOUT CAKE
Tijd
15 min + 40 min oventijd
Porties
Meerdere porties
Ingrediënten
- Appelmoes 355 gr ( = 1 pot)
- 100% pindakaas 2 el
- Eieren 2 st
- Havermeel 150 gr
- Cacaopoeder 50 gr
- Bakpoeder 2 tl
- Zout een snufje
- Pure chocolade 85% cacao 50 gr (in stukjes gehakt)
Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Vet een cakevorm in of gebruik een silicone cakevorm.
Pak een grote schaal en doe hierin alle vochtige ingrediënten. Roer alles goed door elkaar. Voeg daarna alle droge ingrediënten toe en roer nogmaals goed door.
Doe het beslag in de cakevorm en bak 40 min in de oven. Check de gaarheid door een satéprikker in de cake te prikken. Deze moet er droog uit komen.
Laat de cake afkoelen voordat je deze uit de vorm haalt.
