CHOCOLADE GEVULD MET NOTENPASTA EN JAM

Tijd

20 min + 30 min koeltijd

Porties

4 stuks

Ingrediënten

  • Pure chocolade 90% cacao 100 gr (grof gehakt)
  • Jam 1 el
  • Notenpasta 1 el

Bereiding

Verwarm de chocolade;

  • Met de magnetron: doe de chocolade in een schaaltje en verwarm met intervallen van 30 sec. (roer tussentijds)
  • Au bain-marie: doe een klein laagje water in een pan. Zet op de pan een schaal die tegen warmte kan. Doe hierin de chocolade. Breng het water in de pan aan de kook. De warmte van het gekookte water zal de chocolade doen smelten (roer tussentijds).

Maak met aluminium folie 4 bakjes met een opstaande rand. Gebruik hiervoor eventueel een muffin tray om de bakjes te vormen. Strijk de folie goed glad.

Lepel een beetje chocolade in alle vier de bakjes. Laat 10 min koelen in de koelkast.

Lepel een thee lepeltje notenpasta en jam op de chocolade. Schep daaroverheen nog een laagje chocolade. Zorg dat de jam/notenpasta volledig bedekt zijn. Laat de chocolade kuipjes een half uurtje koelen.

Tip: bewaar ze in de vriezer als je ze niet allemaal op eet!