CHOCOLADE FUDGE


Tijd

15 min + koeltijd van minimaal 1 uur

Porties

12 stuks

Ingrediënten

  • Medjoul dadels 7 st (ontpit)
  • Avocado 1 st
  • 100% pindakaas 1 el
  • Maple siroop 1 el
  • Vanille extract 1 tl
  • Cacao poeder 2 el
  • Zout een snufje
  • (Vegan) Pure chocolade 75% cacao 50 gr (grof gehakt)
  • Gebrande pecannoten 1 handje (andere noten kunnen natuurlijk ook, grof gehakt)

Bereiding

Voor de fudge doe alle ingrediënten m.u.v. de gehakte chocolade en de noten in de keukenmachine. Mix tot een gladde structuur.

Leg een stuk bakpapier op de boven van een kleine ovenschaal of andere stevige bakvorm. Ik gebruik een ovenschaal van 15x18 cm. Heb je geen kleine ovenschaal? Een klein bord gebruiken kan ook. Je doet precies hetzelfde maar krijgt alleen geen rechte zijkanten.

Op het bakpapier verdeel je de gehakte chocolade en noten. Verdeel daarna de fudge stukje voor stukje hierover heen. Maak hiervoor je handen nat zodat het deeg minder blijft plakken. Druk de fudge daarna goed aan op de noten en chocolade. Ik gebruik hiervoor een spatel. Ook de spatel maak ik nat. Ik strijk hiermee ook de fudge glad.

Dek de fudge af en leg in de vriezer. Als de fudge gekoeld is haal je deze uit de vorm en verdeel je het in 12 stukken. Ik doe dit na ongeveer 1 a 2 uur.  Daarna bewaar je de fudge in een afgesloten bakje in de vriezer. Ga je ze eten? Dan haal je ze ongeveer 15 min van te voren uit de vriezer.