CHOCOLADE CHIP COOKIE DOUGH BALLEN VAN KIKKERERWTEN


Tijd

15 min + 30 min koeltijd

Porties

Ongeveer 26 stuks

Ingrediënten

  • Kikkererwten 2 blik (afgespoeld en uitgelekt)
  • Havermelk 40 ml
  • Maple siroop 40 ml
  • 100% pindakaas 4 el (ik gebruik van AH)
  • Vanille aroma 4 tl
  • Zout een snufje
  • Pure chocolade 85% 50 gr (in stukjes gehakt)

Bereiding

Doe alle ingrediënten behalve de gehakte chocolade in de keukenmachine en mix tot een gladde structuur. Voeg daarna de gehakte chocolade toe en spatel goed door het deeg. Dus niet meer de keukenmachine gebruiken.

Maak je handen een beetje vochtig en vorm balletjes van het deeg. Laat de balletjes even opstijven in de koelkast. Tip: als de balletjes gekoeld zijn draai ik ze nog een keertje zodat ze echt goed rond zijn.

Bewaar de balletjes eventueel in de vriezer voor een volgende keer.