BROWNIES VAN ZWARTE BONEN


Tijd

10 min + 15 min oventijd

Porties

6 stuks

Ingrediënten

  • Havermout 50 gr
  • Zwarte bonen 1 blik (240 gr uitlekgewicht, afgespoeld en uitgelekt)
  • Honing 2 el
  • Kokosolie 65 ml
  • Bakpoeder 1 tl
  • Zout een snufje
  • Vanille aroma 2 tl
  • Cacao poeder 2 el
  • Pure chocolade 85 % cacao 50 gr (in stukjes gehakt)
  • Rozijnen 1 handje

Bereiding

Verwarm de oven op 180 graden.

Doe de havermout in de keukenmachine en maal fijn. Voeg de overige ingrediënten toe behalve de stukjes chocolade en rijzen. Mix tot een gladde structuur.

Voeg de stukjes chocolade en de rozijnen toe en roer door het beslag heen.

Bekleed een ovenschaal met bakpapier. Ik gebruik een ovenschaal met de afmeting 15 x 19 cm.

Doe de brownie mix in de ovenschaal. Druk het wat aan en strijk de bovenkant glad met een spatel of mes. Tip: voor het gladstrijken van de brownie mix maak je je spatel of mes even nat. Dan blijft het deeg er niet aan plakken.

Bak de brownie 15 min in de oven. Laat de brownie helemaal afkoelen voordat je hem aansnijd, zet hem eventueel in de koelkast. Bewaar de brownie afgesloten in de koelkast.