BLADERDEEG MET CASHEWNOTEN SPIJS


Tijd

20 min + 20 min oventijd

Porties

6 stuks

Ingrediënten

  • Bladerdeeg 6 st
  • Ei 1 st
  • Abrikozen uit blik 6 st (of kies voor een paar plakjes peer of appel)

Voor de spijs

  • Cashewnoten 150 gr
  • Honing 1 el
  • Ei 1 st

Bereiding

Voor de spijs: doe alle ingrediënten in de keukenmachine en mix tot een fijne structuur. Leg de spijs in vershoudfolie en leg even in de koelkast.

Verwarm de oven op 220 graden.

Voor het bladerdeeg: Ontdooi 6 plakjes bladerdeeg. Breek het ei in een klein glaasje en klop los met een vork. Snij het bladerdeeg in de hoeken in, zie foto 1. Besmeer het plakje met wat ei. Pak een randje van het bladerdeeg en plak op de andere zijde, zie foto 2.

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg hierop de gevouwen bladerdeeg (zonder de plastic folie).

Besmeer het binnenste vierkant met het spijs. Leg daarop de abrikoos (of ander fruit) en druk het licht in het spijs. Bestrijk de randen van het bladerdeeg ook nog met wat ei.

Bak het gebakje in ongeveer 18 min gaar.