BANANENCAKE ZONDER EI
Tijd
15 min + 45 min oventijd
Porties
Meerdere porties
Ingrediënten
- Volkoren boekweitmeel 100 gr
- Amandelmeel 200 gr
- Havermelk 125 ml
- Banaan 1 st
- Koek- en speculaaskruiden 1 el (zin in chocolade? Voeg i.p.v. de koek- en speculaaskruiden 1 el cacao poeder toe)
- Dadels 10 st
- Kokosolie 100 gr
- Zout een snufje
- Baking soda 1 tl
- Appelazijn 1 el
Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden.
Smelt de kokosolie. Doe daarna alle ingrediënten - behalve de baking soda en appel azijn - in de keukenmachine en pureer tot een gladde substantie.
Doe de baking soda en de appel azijn in een schaaltje en roer door. Het mengsel gaat schuimen. Voeg dit toe aan de cake mix en roer door.
Doe de cake mix in een ingevette cakevorm en bak 45 min in de oven. De garing van de cake checken? Prik een satéprikker in de cake. Komt deze er zo goed als droog uit, dan is de cake gaar.
Laat de cake afkoelen.
