BANANENCAKE MET RODE BIET EN FRAMBOZEN 


Tijd

20 min + 60 min oventijd

Porties

8

Ingrediënten

Voor de bananencake:

  • Gekookte rode biet 300 gr (ik gebruik voorverpakt)
  • Frambozen 400 gr (ik gebruik diepvries maar ontdooi ze van te voren)
  • Ei 3 st
  • Banaan 2 st
  • Havermelk 250 ml
  • Zout een snufje
  • Maple siroop 40 ml
  • Vanille extract 1 tl
  • Bakpoeder 1 tl
  • Volkoren boekweitmeel 250 gr

 

Voor de chocoladesaus:

  • Cacao poeder 2 opgehoopte el
  • Honing 4 el
  • Water 4 el

Bereiding

Verwarm de oven op 180 graden.

Doe alle ingrediënten m.u.v. het bakpoeder en boekweitmeel in de blender en mix tot een gladde structuur. Giet dit over in een grote schaal en voeg het bakpoeder en meel toe en roer goed door. Als je blender groot genoeg is kan het ook daarin gemixt worden.

Bekleed een springvorm met bakpapier en vet in. Ik gebruik een springvorm van 25 cm. Giet hierin het beslag en bak ongeveer 55 – 60 min in de oven. Check de gaarheid met een satéprikker. De satéprikker moet droog uit de cake komen. Controleer vooral het middelste gedeelte. Gebruik je een kleine bakvorm zoals bijv. een cakevorm? Dan is de baktijd korter.

Voor de chocoladesaus: doe alle ingrediënten in een schaaltje en roer door.