BANANENBROOD MUFFINS MET CACAO POEDER


Tijd

15 min + 20 min oventijd

Porties

4 grote of 6 kleine

Ingrediënten

  • Banaan 2 st
  • Ei 2 st
  • Bakpoeder 1 tl
  • Zout een snufje
  • 100% Pindakaas 1 el (zorg er voor dat de pindakaas semi-vloeibaar is. Zoals wanneer je net een nieuwe pot hebt geopend. Als de pindakaas bijna op is en de olie eruit is, is de pindakaas te hard.
  • Zonnebloemolie 50 ml
  • Speltmeel 100 gr
  • Volkoren boekweitmeel 50 gr

Bereiding

Je kan ook een totaal van 150 gr meel van 1meelsoort gebruiken.

Verarm de oven op 180 graden.

Doe alle ingrediënten m.u.v. de cacaopoeder in de keukenmachine en mix tot een gladde structuur. Spatel de cacaopoeder op als laatst door het beslag. Als je dit maar een klein beetje erdoor spatelt, krijg je een gemarmerd effect.

Vet een muffintray in en giet het beslag 3/4 in een muffinvorm. Vul je de muffinvorm helemaal, dan worden ze zo groot als die van mij op de foto.

Bak de muffins in ongeveer 15 – 20 min gaar in de oven. Heb je kleine muffins? Dan is de baktijd rond 15 min. Maak je 4 grote zoals op de foto, dan is de baktijd ongeveer 20 minuten. Check de gaarheid met een satéprikker. Deze moet er vrijwel droog uitkomen.

Tip: ik gebruik harde kartonnen bakjes van de Hema. Je hebt dan geen muffintray nodig.