BANANEN CHOCOLADE STICKS


Tijd

20 min + 1 nacht koeltijd

Porties

Meerdere porties

Ingrediënten

  • Banaan 1 st
  • Pure chocolade 80% 100 gr
  • Pistachenoten 30 gr

Bereiding

Snij de banaan in plakken van 1 – 1,5 cm. Steek er een ijsstokje in. Heb je deze niet? Vries ze dan gewoon zonder stokje in). Die de bananenplakjes minimaal 1 dag in de vriezer.

Hak de chocolade in stukken. Breng een pan met laagje water aan de kook. Zet hierop een schaal. Doe de chocolade in de schaal en laat smelten.

Verwarm een droge koekenpan (dus zonder olie of boter) en rooster de pistachenoten een minuut of 5. Maal de pistachenoten tot kruimels.

Giet de chocolade over in een klein schaaltje. Haal de bananen uit de vriezer. Dip de in de chocolade en dip daarna meteen in de pistache kruimels en leg ze – op de pistache kruimels - op een stukje bakpapier. Als je geen ijsstokjes hebt, prik dan met een vork in de bevroren banaan om ze daarmee te dippen.

Bewaar de bananen sticks weer in de vriezer of eet meteen op. Het is lekker al je voor het serveren de bananensticks even uit de vriezer haalt zodat de banaan wat zachter is geworden.