APPELTAART KOEK

Tijd

15 min + 25 min oventijd

Porties

Meerdere porties

Ingrediënten

Voor de bodem

  • Speltmeel 250 gr
  • Amandelmeel 50 gr
  • Bakpoeder 1 tl
  • Zout mespuntje
  • Gewelde abrikozen 5 st
  • Amandel- of havermelk 200 ml
  • Honing of maple siroop 2 el
  • Appelmoes 3 el

Voor de topping

  • Appel 2 st (met schil, gesneden in dunne plakjes)
  • Kaneel 2 tl

Bereiding

Verwarm de oven op 200 graden.

Doe alle ingrediënten voor de bodem in de keukenmachine en mix tot een gladde structuur.

Bekleed een springvorm (van ongeveer 22 cm) met bakpapier. Vet de bodem en de randen in met een beetje boter of olijfolie. Doe het beslag in de springvorm en bestrijk met een beetje appelmoes. Bekleed de bodem met de plakjes appel (dakpansgewijs) en druk een beetje in het beslag. Bestrooi de taart met kaneel.

 

Bak de taart ongeveer 20 – 25 min in de oven. Prik met een satéprikker in de bodem. Komt de satéprikker er droog uit? Dan is de taart klaar. Serveer eventueel nog met fijn gesneden stukjes gewelde abrikozen of een beetje slagroom.

 

Tip: Zelf appelmoes maken? Snij een aantal appels in blokjes (met schil) en kook ze zacht in een pan met water. Giet af, pureer en voeg kaneel toe naar smaak.