APPELPEER TAART SCHUITJES


Tijd

20 min + 20 min oventijd

Porties

Ingrediënten

  • Vers Kant-en-klaar taartbodem deeg 1 st (je gebruikt niet alles)
  • Appel groot formaat 1 st (met schil, in stukjes gesneden)
  • Peer groot formaat 1 st (geschild, in stukjes gesneden)
  • Gemengde noten 1 handje (grof gehakt)
  • Rozijnen 1 handje
  • Donkere bastaardsuiker 1 el
  • Panko broodkruim of paneermeel 3 tl

Voor de choco ricotta room

  • Ricotta 250 gr
  • Cacao poeder 3 el
  • Maple siroop 2 el

Bereiding

Verwarm de oven op 180 graden.

Leg de rozijnen in een schaaltje met water en laat ongeveer 10 min weken. Giet het water af en knijp het water een beetje uit de rozijnen.

Doe de appel, peer, noten, rozijnen en bastaardsuiker in een schaal en roer goed door.

Gebruik een muffintray voor het maken van de bakjes. Vet 6 vormpjes goed in. Tip: ik gebruik hiervoor een bakspray, lekker snel.

Snij 6 stukjes taartbodem deeg en bekleed de muffinvormen 1 laag dik. Strooi ongeveer een 1/2 tl broodkruim in ieder schuitje. Daarna vul je ze met het appel-peer mengsel. Druk het licht aan.

Bak de schuitjes 20 minuten de oven.

 

Voor de ricotta room: doe alle ingrediënten in een schaaltje en roer door. Pas de hoeveelheden eventueel aan naar smaak.

Tip: maak met twee theelepels een mooie quenelle. Het is echt een stuk makkelijker dan het lijkt. Hier een link naar een filmpje om dit te doen.  https://www.culy.nl/inspiratie/quenelles-maken-doe-je-zo/