AMANDELCAKE MET BLAUWE BESSEN
Tijd
10 min + 40 min oventijd
Porties
Meerdere porties
Ingrediënten
- Eieren 4 st
- Bakpoeder 1 tl
- Amandelmeel 200 gr
- Maple siroop 2 el
- Zout mespuntje
- Blauwe bessen 125 gr (grof gehakt)
Bereiding
Verwarm de oven op 150 graden. Doe alle ingrediënten m.u.v. de blauwe bessen in een schaal en roer totdat deze goed gemengd is. Voeg de gehakte blauwe bessen toe en spatel door (roer niet te veel).
Doe de cakemix in een ingevette cakevorm (of gebruik een silicone vorm) en bak voor ongeveer 40 min. De baktijd is altijd per oven verschillend. Check na 30 – 35 min de gaarheid van de cake. Dit doe je door met een satéprikker in het midden van de cake te prikken. Is de satéprikker droog? Dan is de cake gaar. Als de satéprikker vochtig is dan moet de cake nog even in de oven bakken.
Haal de cake uit de oven en laat afkoelen. Na het afkoelen verwijder je de cakevorm.
