AMANDEL LIJNZAAD BALLEN
Tijd
25 min + koeltijd 30 min
Porties
14 stuks
Ingrediënten
Voor de amandel lijnzaad ballen
- Amandelmeel 100 gr
- Kokosmeel 50 gr (heb je geen kokosmeel? Gebruik 150 gr amandelmeel)
- Gebroken lijnzaad 2 el
- Havermelk 100 ml
- Maple siroop 1 el
- Vanille extract 1 tl
- Kokosolie 75 ml (dit is dus gesmolten)
- Zout een snufje
- Nootmuskaat 1/4 tl
- Kardemon 1/4 tl
- Gember 1/4 tl
- Kaneel 1/2 tl
Voor de garnering
- (Vegan) Pure chocolade 85% 100 gr
- Hennepzaad / chiazaad / lijnzaad / gehakte noten hoeveelheid naar smaak
Bereiding
Doe alle ingrediënten voor de ballen in een schaal en roer goed door. Maak je handen een beetje nat en knijp er balletjes van. Koel de ballen ongeveer 15 min in de vriezer.
Verwarm ondertussen de chocolade au-bain-marie of met de magnetron in intervallen van 30 sec.
Dip de gekoelde ballen in de chocolade en rol door de zaden of noten. Leg ze op een bakpapiertje. Koel en bewaar de ballen in de koelkast of vriezer.
