AARDBEIEN YOGHURT TAART
Tijd
20 min + 60 min koeltijd
Porties
Meerdere porties
Ingrediënten
- Aardbeien 250 gr (rijp, kroontjes verwijderd)
- Chiazaad 3 el
- Griekse yoghurt 500 gr
Voor de bodem
- Roomboterblok 50 gr (ongezout, gesmolten)
- Haverkoekjes 150 gr
Versiering (optioneel)
- Pistachenoten (ongezoet, in stukjes gehakt)
- Frambozen (naar smaak)
- Een beetje poedersuiker
Bereiding
Doe de aardbeien in een schaal en pureer deze helemaal fijn. Voeg de chiazaad toe en roer door. Laat even staan.
Breek de haverkoekjes en doe deze in de keukenmachine. Voeg de gesmolten boter toe. Mix tot een kruimelig deeg. Bekleed een springvorm van maximaal 21 cm met bakpapier.
Doe de koekkruimels in de springvorm, verspreidt over de hele bodem en druk goed aan. Zet de springvorm even in de koelkast.
Pak een schone theedoek of gebruik een kaasdoek. Doe de Griekse yoghurt in de theedoek en knijp het vocht er uit. Smeer de koekbodem in met de Griekse yoghurt. Giet de aardbeien mix over de bodem. Laat de taart een uurtje opstijven in de koelkast. Versier de taart met vers fruit, noten en een beetje poedersuiker. Let op: deze taart moet je dezelfde dag opeten.
