ZOETE AARDAPPEL SMOOTHIE


Tijd

10 min + 45 min oventijd

Porties

1 a 2

Ingrediënten

  • Zoete aardappel 2 st (ongeveer van totaal 350 - 400 gr)
  • Havermelk 300 ml

Bereiding

Verwarmd de oven op 220 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Was de aardappelen goed. Prik gaatjes met een vork in de aardappel, helemaal rondom. Leg de aardappel op de bakplaat en bestrijk met een beetje olie. Bak de aardappel in ongeveer 45 min gaar in de oven. De baktijd is afhankelijk van de vorm van de aardappel.

Knijp de aardappel uit de schil en doe in de blender. Ik heb in totaal 350 gram aardappelpuree. Voeg de havermelk toe en mix tot een gladde smoothie. Ik vind de smoothie op deze manier al erg lekker. Je kan eventueel koek en speculaaskruiden toevoegen.