ZOETE AARDAPPEL LATTE


Tijd

10 min + 45 min oventijd

Porties

1 grote mok

Ingrediënten

  • Zoete aardappel van ongeveer 150 gr (ik gebruik uiteindelijk 100 gr puree)
  • Havermelk 150 ml
  • Sterke koffie 1 kopje (die van mij is 80 ml)
  • Koek- en speculaas kruiden 1/2 tl
  • Gardemon een snufje
  • Gemberpoeder een snufje
  • Optioneel: maple siroop 1 el

Bereiding

Verwarm de oven op 220 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Was de aardappelen goed. Prik gaatjes met een vork in de aardappel, helemaal rondom. Leg de aardappel op de bakplaat en bestrijk met een beetje olie. Bak de aardappel in ongeveer 45 min gaar in de oven. De baktijd is afhankelijk van de vorm van de aardappel.

Knijp de aardappel uit de schil en doe in de blender. Ik heb in totaal 100 gram aardappelpuree. Voeg de overige ingrediënten toe en mix tot een gladde structuur.

Verarm de latte in een pannetje en serveer met een beetje melkschuim.

Tip: voor meerdere gerechten kan je oven gepofte zoete aardappel gebruiken. Ik pof daarom meerdere aardappelen tegelijk.