POMPOEN CAPPUCCINO


Tijd

5 min + 1 uur wachttijd 
of
20 min + 1 uur wachttijd (als je de pompoenpuree nog moet maken)

Porties

2

Ingrediënten

  • Pompoen puree 5 el 
  • Maple siroop 1,5 el (of naar smaak)
  • Kokos snippers (naar smaak)
  • Kokosmelk 1 blikje

Bereiding

Doe het blikje kokosmelk in de koelkast. Laat even een uurtje koud worden. 


Pak het blikje kokosmelk voorzichtig uit de koelkast en maak open. Het kokoswater is gescheiden van de kokos. De kokos ligt bovenop, schep dit er uit. Klop de kokos even kort op met een mixer (of serveer gewoon direct).

Mix de pompoen puree met de maple sirup en vul twee glazen. Doe daar de geklopte kokos bovenop en bestrooi met kokossnippers. 

Bewaar de smoothie afgedekt maximaal 2 dagen.

 

Tip: pompoenpuree maken? Snij een pompoen in blokjes (met of zonder schil) en kook deze ongeveer 10 min. Prik met een vork in de pompoen, als de pompoen zacht voelt is hij gaar. Pureer de gekookte pompoen.