GEMBER CITROEN LIMONADE OF IJSTHEE
Tijd
10 min
Porties
Hoeveelheid naar smaak
Ingrediënten
- Citroen hoeveelheid naar smaak
- Gember hoeveelheid naar smaak
- Optioneel: maple siroop hoeveelheid naar smaak
- Voor de ijsthee: theezakjes hoeveelheid naar smaak
Bereiding
Vul een kan of glas met water. Knijp het sap uit de citroen en doe in het water.
Rasp de gember fijn. Doe het gemberrasp in een fijn zeefje (zie foto) en druk met een lepeltje het vocht uit de rasp. Doe dit boven een schaaltje zodat je het vocht eerst opvangt en daarna de smaak kan doseren in je drankje. Bewaar eventueel wat gembersap afgesloten in de koelkast voor de volgende dag. Hou je van een wat zoetere smaak? Voeg dan wat maple siroop toe
Extra stap voor de ijthee: Beng 100 ml water aan de kook. Zet een sterke thee met een of meerdere zakjes. Haal de zakjes uit het water. Voeg het (afgekoelde) theewater toe aan het water met citroen- en gembersap en breng eventueel op smaak met maple siroop. Tip: gebruik groene thee zodat de sterk gezette thee niet bitter wordt.
