ZUURKOOL COURGETTE SALADE MET MUNT EN BURRATA


Tijd

15 min 

Porties

2

Ingrediënten

  • Zuurkool 250 gr
  • Courgette 1 st (geraspt)
  • Fijn geraspte Parmezaanse kaas 75 gr
  • Zongedroogde tomaten reepjes 2 el
  • Citroen 1 st (alleen het rasp)
  • Burrata 1 st (je kan ook de mini’s gebruiken)
  • Pijnboompitten 2 el
  • Munt 1 bosje (alleen de blaadjes)

Bereiding

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan in ongeveer 5 min goudbruin. Zet de temperatuur laag als de pijnboompitten beginnen te geuren, het gaat nu snel. Blijf altijd goed roeren. Haal ze uit de pan als de geroosterd zijn.

Leg de blaadjes munt op elkaar en rol op. Snij nu in dunne reepjes.

Doe alle ingrediënten behalve de burrata en pijnboompitten, in een grote schaal en hussel goed door elkaar. Leg de salade in een grote schaal met middenin de burrata en garneer met de pijnboompitten.