ZOETE AARDAPPEL MET QUINOA LITTLE GEM EN AVOCADO


Tijd

20 min

Porties

2

Ingrediënten

  • Zoete aardappel 1 st (van groot formaat)
  • Quinoa 50 gr
  • Little gem sla 1 st (bladeren losgemaakt)
  • Avocado 2 st
  • Olijfolie extra vergine
  • Cherry tomaten 250 gr (gehalveerd of in vieren gesneden)

Pecorino kaas 2 handjes (geraspt)

Bereiding

Verwarm de quinoa in een pan met 200 ml water en kook voor 10 min. Giet de quinoa eventueel af.

Was de zoete aardappel en snij de ‘kontjes er vanaf’. Snij de aardappel in plakken van ongeveer 1/2 cm. Verwarm een grill- of koekenpan. Bestrijk de plakken met een beetje olijfolie en bak voor ongeveer 3 - 4 min per kant in de grillpan op hoog vuur.

Snij de avocado door de helt en verwijder de pit. Scope het vruchtvlees met een lepel uit de schil en doe deze in een schaaltje. Prak de avocado met een vork fijn. Breng op smaak met zout, peper en 1 el olijfolie extra vergine.

Smeer de avocado puree op de plakken zoete aardappel en serveer met de little gem sla en cherrytomaten. Bestrooi met de pecorino kaas.