TUINBONEN MET COURGETTE GEITENKAAS EN MUNT
Tijd
10 min
Porties
2
Ingrediënten
- Diepvries tuinbonen 300 gr
- Harde geitenkaas 120 gr
- Little gem sla 1 st
- Courgette 1 st
- Verse munt een paar takjes (alleen de blaadjes)
Bereiding
Breng een pan met water aan de kook. Blancheer de tuinbonen 6 min. Giet de bonen af en spoel af met koud water.
Maak van de courgette slierten met behulp van een dunschiller. Gebruik niet het binnenste gedeelte met de zaadjes. Bak de courgette slieten een paar minuten aan in een pan zonder olie of boter. Je kan de courgetten eventueel ook rauw eten.
Maak de bladeren los van de little gem sla en leg deze op een schaal. Voeg de courgette slierten en de tuinbonen toe. Verbrokkel de geitenkaas en verdeel de verse munt. Breng op smaak met een beetje peper en olijf olie extra vergine. Eet de salade eventueel met koude noedels.
