RODE BIET MET APPEL AVOCADO EN GEMBER


Tijd

20 min + 30 min oventijd

Porties

2

Ingrediënten

  • Rode biet (rauw) 4 st (middel groot)
  • Avocado 1 st (gehalveerd en in plakken gesneden)
  • Groene appel 2 st (in dunne plakjes gesneden)
  • Geroosterde sesamzaadjes 2 el (zwarte of licht bruine)

Voor de dressing

  • Limoen 2 st (alleen het sap)
  • Olijfolie extra vergine 1 el
  • Verse gember 1 cm (fijngesneden of m.b.v. een vijzel)

Bereiding

Verwarm de oven op 200 graden. Schil de rode biet en snij in plakken van 1/2 cm. Bekleed een bakplaat met bakpapier of aluminimum folie. Leg hierop de plakken rode biet en bak in 30 min gaar.

Avocado snijden tip: Halveer de avocado en verwijder de pit. Snij het vruchtvlees in de schil in plakjes. Schep het vruchtvlees uit de schil met behulp van een eetlepel.

Voor de dressing: doe alle ingrediënten in een schaaltje en breng op smaak met zout en peper.

Serveer alle ingrediënten op een bord en schep hierover wat dressing en de sesamzaadjes.