RODE BIET MET APPEL AVOCADO EN GEMBER
Tijd
20 min + 30 min oventijd
Porties
2
Ingrediënten
- Rode biet (rauw) 4 st (middel groot)
- Avocado 1 st (gehalveerd en in plakken gesneden)
- Groene appel 2 st (in dunne plakjes gesneden)
- Geroosterde sesamzaadjes 2 el (zwarte of licht bruine)
Voor de dressing
- Limoen 2 st (alleen het sap)
- Olijfolie extra vergine 1 el
- Verse gember 1 cm (fijngesneden of m.b.v. een vijzel)
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Schil de rode biet en snij in plakken van 1/2 cm. Bekleed een bakplaat met bakpapier of aluminimum folie. Leg hierop de plakken rode biet en bak in 30 min gaar.
Avocado snijden tip: Halveer de avocado en verwijder de pit. Snij het vruchtvlees in de schil in plakjes. Schep het vruchtvlees uit de schil met behulp van een eetlepel.
Voor de dressing: doe alle ingrediënten in een schaaltje en breng op smaak met zout en peper.
Serveer alle ingrediënten op een bord en schep hierover wat dressing en de sesamzaadjes.
