MAKREEL SPERZIEBONEN SALADE


Tijd

10 min + 25 min oventijd

Porties

2

Ingrediënten

  • Aubergine 2 st
  • Rucola 125 gr
  • Gebroken sperziebonen 1 pot (360 gr uitleggewicht, afgespoeld en uitgelekt)

Voor de markreel

  • Yofresh 1 el
  • Sambal oelek 1 tl (of meer naar smaak)
  • Gerookte ‘schone’ makreel schoon (dus zonder de huid) 1,5 st

Bereiding

Verwarm de oven op 220 graden. Snij de aubergines in plakken van 0,5 cm en leg op een bakplaat met bakpapier. Bestrijk de plakken met een beetje olijfolie. Bak de aubergine ongeveer in 20 – 25 min gaar.

Doe alle ingrediënten voor de makreel in een schaal, breng op smaak met zout en peper en roer door elkaar heen.

Mix de rucola met de sperziebonen door elkaar en dien op met de aubergine plakken en makreel salade. Serveer de salade eventueel met volkoren pasta pennen.