LITTLE GEM GEGRILD MET TAHINE
Tijd
20 min + 25 min oventijd
Porties
2
Ingrediënten
- Little gem sla 2 st
- Kikkererwten 1 blik (265 uitlekgewicht, afgespoeld en uitgelekt)
- Olie 1 el
- Chili poeder hoeveelheid naar smaak
- Paprika poeder 1 tl
Voor de tahine dressing:
- Tahine 1 el
- Sojasaus 1 el
- Olijfolie 1 el
- Scheutje water
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Dep de kikkererwten droog in keukenpapier. Verwijder de velletjes die los zijn ge komen. Leg de kikkererwten op de bakplaat. Voeg de olie, chilipoeder en paprikapoeder toe en hussel door elkaar. Bak de kikkererwten in ongeveer 25 min krokant.
Was de sla. Snij de little gem in 3 plakken. Laat het kontje – de kern – aan de sla zitten zodat de bladeren aan elkaar blijven hangen.
Verwarm een grill of koekenpan tot een hoge temperatuur. Bestrijk de sla met een beetje olie en bak beide kanten in een paar minuten gaar.
Voor de dressing: voeg alle ingrediënten toe en roer door.
