KOOLSALADE MET VEGA KNAKWORSTJES
Tijd
15 min
Porties
2 porties als hoofdgerecht, 4 porties als bijgerecht
Ingrediënten
- Vega knakworstjes 1 blikje (afgegoten gehalveerd, op een saté stokje geregen)
- Walnoten 1 handje
Voor de koolsalade:
- Geraspte wortel 150 gr (ik gebruik kant-en-klaar)
- Geraspte rode kool 150 gr (ik gebruik kant-en-klaar)
- Geraspte Chinese of spitskool 150 gr (ik gebruik kant-en-klaar)
Voor de dressing:
- Yoghurt of kwark 1 el
- Honing 1/2 tl
- Mosterd 1 tl
- Azijn 1 el
Bereiding
Doe alle geraspte groentes in een schaal. Voeg de dressing toe en hussel alles goed door elkaar.
Rooster de walnoten in ongeveer 5 min in een droge koekenpan.
Voor de dressing: Doe alle ingrediënten in een schaaltje, breng op smaak met zout en peper en roer door.
Variatie tip: voeg wat stukjes appel en/of rozijnen toe.
