KOOLSALADE MET VEGA KNAKWORSTJES


Tijd

15 min

Porties

2 porties als hoofdgerecht, 4 porties als bijgerecht

Ingrediënten

  • Vega knakworstjes 1 blikje (afgegoten gehalveerd, op een saté stokje geregen)
  • Walnoten 1 handje

Voor de koolsalade:

  • Geraspte wortel 150 gr (ik gebruik kant-en-klaar)
  • Geraspte rode kool 150 gr (ik gebruik kant-en-klaar)
  • Geraspte Chinese of spitskool 150 gr (ik gebruik kant-en-klaar)

Voor de dressing:

  • Yoghurt of kwark 1 el
  • Honing 1/2 tl
  • Mosterd 1 tl
  • Azijn 1 el

Bereiding

Doe alle geraspte groentes in een schaal. Voeg de dressing toe en hussel alles goed door elkaar.

Rooster de walnoten in ongeveer 5 min in een droge koekenpan.

Voor de dressing: Doe alle ingrediënten in een schaaltje, breng op smaak met zout en peper en roer door.

Variatie tip: voeg wat stukjes appel en/of rozijnen toe.