KOOLRAAP SALADE MET WORTEL EN APPEL


Tijd

20 min

Porties

2 - 4 (4 porties als bijgerecht)

Ingrediënten

  • Koolraap 500 gr (ongeveer 1 hele koolraap)
  • Rozijnen 100 gr
  • Wortel 150 gr (geraspt, ik koop kant-en-klaar)
  • Appel 1 st

Voor de dressing

  • Citroen 2 st (alleen het sap)
  • Yofresh 2 el

Yoghurt 1 el

Bereiding

Snij de schil van de koolraap. Tip: snij eerst een stukje van de bovenkant en onderkant af zodat de koolraap stabiel op de snijplank ligt. Snij daarna de schil van de koolraap.

Snij de koolraap in zo dun mogelijke plakken. Deze plakken snij je vervolgens in dunne sticks. Tip: gebruik eventueel de keukenmachine, dat gaat veel sneller.

Breng een volle waterkoker aan de kook. Doe de koolraapsticks, samen met de rozijnen in een schaal. Giet hierover het kokende water en laat 5 min weken. Giet het water daarna af.

Snij de appel in plakjes. Snij deze plakjes vervolgens in dunne sticks.

Voeg de appel, wortel en de dressing toe aan de koolraap en roer door.

Voor de dressing: doe alle ingrediënten in een schaaltje, breng op smaak met zout en peper en roer door.