KIKKERERWTEN SALADE MET PAPPADUMS


Tijd

15 min

Porties

4

Ingrediënten

  • Kikkererwten 2 blikjes (afgespoeld en uitgelekt)
  • Komkommer 1 st (zaden verwijderd en gesneden in blokjes)
  • Tomaten 4 st (gesneden in blokjes)
  • Citroen 1 st (alleen het sap)
  • Koriander een bosje (alleen de blaadjes, gesneden)
  • Volle yoghurt of Griekse yoghurt 4 el
  • Paprika poeder 2 th
  • Pappadums 1 pak (gefrituurde indiaanse cracker, ligt in het oosterse schap in supermarkt)
  • Granaatappel pitjes een handje
  • Optioneel: rode peper 1 (gesneden in reepjes)

Bereiding

Doe de kikkererwten, komkommer, tomaat, citroensap en koriander bij elkaar. Voeg de paprika poeder toe en hussel door elkaar. Serveer het gerecht met een eetlepel yoghurt en bestrooi met granaatappel pitjes en rode peper. Eet de salade samen met de pappadums.


Tip: koop je een hele granaatappel (heb je meer pitjes en is goedkoper) dan haal je de pitjes er als volgt uit; snij de granaatappel door de midden. Leg de kant van het vruchtvlees in je handpalm. Sla met een pollepel of grote stevige andere lepel op de andere (de bolle) kan van de granaatappel. Hou je granaatappel boven een schaal. De pitjes zullen er vanzelf uitkomen. Je kan de pitjes een aantal dagen afgesloten in de koelkast bewaren.