KIKKERERWTEN SALADE MET PAPPADUMS
Tijd
15 min
Porties
2
Ingrediënten
- Kikkererwten 1 blik (240 gr, afgespoeld en uitgelekt)
- Tomaten 3 st (zaadlijsten verwijderd, in reepjes gesneden)
- Komkommer 1 st (zaadlijsten verwijderd, in reepjes gesneden)
- Koriander (of peterselie) 1 bosje (fijngesneden, alleen de blaadjes)
- Citroen 1/2 alleen het sap
- Paprika poeder 1/2 tl
- Granaatappel pitjes 2 el
- Griekse yoghurt 10% vet 2 el
- Pappadums 2 st (ligt in het Oosterse schap in de supermarkt)
Bereiding
Doe alle groentes in een schaal samen met de citroensap en paprikapoeder. Roer alles goed door. Serveer de salade met een lepel Griekse yoghurt en garneer met de koriander en granaatappel pitjes. Verkruimel de pappadums over je salade of schep wat salade op je pappadum.
Tip: koop je een hele granaatappel (heb je meer pitjes en is goedkoper) dan haal je de pitjes er als volgt uit; snij de granaatappel door de midden. Leg de kant van het vruchtvlees in je handpalm. Sla met een pollepel of grote stevige andere lepel op de andere (de bolle) kan van de granaatappel. Hou je granaatappel boven een schaal. De pitjes zullen er vanzelf uitkomen. Je kan de pitjes een aantal dagen afgesloten in de koelkast bewaren.
