GEGRILDE POMPOEN SALADE


Tijd

10 min + 25 min oventijd

Porties

4

Ingrediënten

  • Flespompoen 1 st (met schil, in 1 cm dikke plakken gesneden, zaadjes verwijderd)
  • Zwarte olijven 2 blikjes (afgespoeld en uitgelekt)
  • Rucola 150 gr
  • Pijnboompitten 2 handjes
  • Olijfolie een beetje

Voor de dressing:

  • Witte wijn azijn 2 el
  • Honing 2 el

Bereiding

Verwarm de oven op 220 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hierop de plakken pompoen. Bestrijk de pompoen met een beetje olijf olie. Bak de pompoen ongeveer 25 – 30 min in de oven.

Mix de ingrediënten voor de dressing en breng op smaak met zout en peper.

Doe de rucola, olijven en pompoen in een schaal of bord. Bestrooi met wat pijnboompitten en dressing.