COURGETTE SLIERTEN MET TOMATEN EN CASHEWNOTEN DRESSING


Tijd

25 min (15 min als je de dressing niet maakt)

Porties

2

Ingrediënten

  • Courgette 2 st (in slierten gesneden met een dunschiller)
  • Basilicum 1 bosje (alleen de blaadjes)
  • Tros cherry tomaten 200 gr (in vieren gesneden)
  • Zongedroogde tomaten 2 el (voorgesneden in een pot)
  • Optioneel: 2 el edelgistvlokken ter garnering (als je niet de dressing maakt)

 

Voor de dressing (cashew kaas-dip)

  • Cashewnoten 150 gr
  • Edelgistvlokken 3 el
  • (Appel) azijn 1 el
  • Citroen 1/2 st (alleen het sap)
  • Olijfolie 1 el
  • Havermelk 200 ml

Let op! Met deze ingrediënten maak je een heel schaaltje. Voor de dressing gebruik je maar 2 el. Bewaar de rest van deze cashewnoten ‘kaas’-dip voor een dip bij rauwkost, tortilla chips of toastjes (evt. in de vriezer).

Bereiding

Bak de courgette slierten een paar minuten in de pan. Serveer de slierten met cherry en zongedroogde tomaten. Garneer met de basilicum en de dressing of alleen de edelgistvlokken.

Doe de cashewnoten met een beetje water in een pannetje en kook voor 15 min. Giet de cashewnoten af. Voeg de overige ingrediënten toe, breng op smaak met zout en peper en pureer met de staafmixer. Voor de dressing gebruik je 2 el van deze dip. Deze 2 el meng je aan met een klein scheutje water.