CEASERSALADE MET KROKANTE VEGA KIP


Tijd

20 min

Porties

2

Ingrediënten

  • Vega krokante kip 2 st (ik gebruik die van de Jumbo)
  • Little gem 2 st (in reepjes gesneden)
  • Eieren 2 st
  • Voor de garnering: wat extra fijn geraspte Grana Pandano hoeveelheid naar smaak)

Voor de dressing:

  • Knoflook 2 st (fijngesneden)
  • Kappertjes 2 tl
  • Citroen 1/2 (alleen het sap)
  • Kwark 1 el
  • Yofresh 1 el
  • Worcestersaus 1/3 tl
  • Fijn geraspte Grana Pandano 50 gr (ik koop deze kant-en-klaar en is dus al geraspt)

Bereiding

Kook de eieren. Voor een hardgekookt eitje kook je de eieren 8 á 9 minuten als je het ei in het kokende water legt.

Bak de vega kip in een minuut of 5 aan beide kanten krokant. Leg de kip op wat keukenpapier zodat het overtollige olie door het papier wordt opgenomen. Snij de vega kip in repen.

Voor de saus: doe alle ingrediënten bij elkaar en pureer tot een fijne structuur. Breng op smaak met zout en peper. Voeg een scheutje water toe als de structuur van de saus te dik is.