BOERENKOOL MET WORTEL EN FETA


Tijd

15 min

Porties

2

Ingrediënten

  • Boerenkool 150 gr
  • Winterwortel 2 st
  • (Appel) azijn 1 el
  • Feta 100 gr
  • Pompoenpitten 2 handjes

Voor de dressing

  • Tahine 2 tl
  • Citroen 1 st (alleen het sap)
  • Water een scheutje (ongeveer 25 ml)

Bereiding

Verwijder de schil van de wortelen. Maak met een dunschiller lange platte slierten van de wortels.

Bak de boerenkool ongeveer 3 min in een wok of hapjes pan. Voeg de slierten wortel toe en bak 3 minuten mee. Voeg op het laatst ook het azijn toe. Verdeel de boerenkool en wortels over twee borden. Verkruimel de feta en garneer de boren met de feta en pompoenpitten.

Voor de dressing: Doe alle ingrediënten in een schaaltje, breng op smaak met zout en peper en roer alles door elkaar. De hoeveelheid water is afhankelijk van de voor jouw gewenste dikte dressing.