BOERENKOOL SALADE MET POMPOEN GEITENKAAS EN NOTEN
Tijd
15 min + 25 min oventijd
Porties
2
Ingrediënten
- Boerenkool 200 gr
- Pompoen of zoete aardappel 400 gr (in blokjes van ongeveer 1,5 cm)
- Zachte geitenkaas 100 gr
- (Geroosterde) pecannoten 2 el (in stukjes gebroken)
- Pompoen pitten 2 el
- Granaatappel pitjes 2 el
Voor de dressing:
- Mosterd 1 tl
- Maple siroop 1 el
- Appel azijn 2 el
- Olijfolie 1 el
- Water 1 el
Bereiding
Verwarm de oven op 220 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hierop de pompoen blokjes. Besprenkel met een beetje olie. Bak de pompoen ongeveer 25 min in de oven. De baktijd is afhankelijk van het formaat blokjes.
Voor de dressing: Doe de mosterd met de maple siroop en de azijn in een schaaltje. Roer alles totdat het goed gemend is. Voeg de olie en het water toe en breng op smaak met zout en peper.
Giet de dressing over de boerenkool. ‘Masseer’ de boerenkool met een knijptang of met je handen. Laat de boerenkool ongeveer een half uurtje rusten (of langer). Liever geen rauwe boerenkool? Wok of balanceer de boerenkool 2 minuten. Voeg daarna de dressing toe.
Verdeel de boerenkool en de pompoen over twee porties. Breek de geitenkaas in stukjes en voeg toe aan de salade. Garneer met de granaatappelpitjes en de pompoen pitten.
