BOERENKOOL MET RODE BIET GEITENKAAS EN HONING MOSTERD
Tijd
20 min + 30 min wachttijd
Porties
2
Ingrediënten
- Boerenkool 200 gr
- Gekookte rode bieten 200 gr (ik gebruik voorverpakt, in reepjes gesneden)
- Harde geitenkaas 150 gr
- Sesamzaadjes 2 el
Voor de dressing:
- Witte wijn azijn 1 el
- Honing 1 el
- Mosterd 1,5 tl
- Zout en peper naar smaak
Bereiding
Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar in een schaaltje.
Giet de dressing over de boerenkool. ‘Masseer’ de boerenkool met een knijptang of met je handen. Laat de boerenkool ongeveer een half uurtje rusten (of langer). Liever geen rauwe boerenkool? Wok of balanceer de boerenkool 2 minuten. Voeg daarna de dressing toe.
Voeg de rode bieten en de geitenkaas bij de boerenkool. Garneer met de sesamzaadjes. Tip: graag nog wat meer dressing om te garneren? Meng dan wat honing en mosterd met een klein beetje water.
